Acné behandelingen

Behandeling

Acné

Acné is een vervelend en veelvoorkomend huidprobleem. Niet alleen jongeren maar ook volwassenen kunnen hier last van hebben. Acné komt voor op plekken waar zich de meeste talgklieren bevinden. Namelijk in het gezicht, op de borst, nek en rug. Het kan zijn dat je je schaamt of onzeker voelt door de acné. Gelukkig zijn er verschillende acnébehandelingen mogelijk waardoor we de puistjes tegengaan.

 

Hoe ontstaat acné?

Acné ontstaat door een verhoogde talgproductie, een verstopte talgklieruitgang en een bacterie genaamd Propioni Acnes. Een ophoping van dode huidcellen op de huid zorgt ervoor dat de uitgang van de talgklier verstopt raakt. Hieronder hoopt zich talg op waardoor er mee-eters ontstaan. Deze zijn te herkennen aan witte of zwarte puntjes. Doordat de talg zich ophoopt raakt de talgklier verwijd en geïrriteerd. De druk loopt op en hierdoor knapt de talgklierwand. Vervolgens komt de talg in de omliggende huid terecht. Wat resulteert in (pijnlijke) rode ontstekingen.

Het krijgen van acné is voor een deel genetisch bepaald. Ook hormonen hebben invloed op het ontstaan van acné, bijvoorbeeld in de puberteit of door het gebruik van anticonceptie. Tot slot kan acné verergeren door stress, voeding zoals zuivelproducten en suiker, verkeerde huidverzorgingsproducten en het zelf uitknijpen van puistjes. Als gevolg van pulken, krabben of het zelf uitknijpen van puistjes kan je de huid beschadigen en kunnen er littekens ontstaan.

Een belangrijk advies is om dit niet te doen.

Acnébehandelingen

Schoonheidssalon Beauty by Design is gespecialiseerd in het behandelen van acné. Het vroegtijdig behandelen van acné is erg belangrijk om huidschade en littekens te voorkomen. Daarnaast kan acné lang blijven bestaan als dit onbehandeld blijft. De acnébehandelingen worden uitgevoerd en ondersteund met de producten van Dermaquest en/of Inspira Cosmetics. Deze producten bevatten werkzame stoffen om acné effectief te behandelen. Iedere huid is anders en vraagt om een unieke aanpak.

Tijdens het intakegesprek wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Ook ontvang je adviezen hoe je thuis het beste de huid kunt verzorgen en welke producten je kunt gebruiken om de behandelingen te ondersteunen.

Het grootste gedeelte van het resultaat wordt namelijk bepaald door de producten die je dagelijks thuis gebruikt.

De volgende behandelingen kunnen onderdeel zijn van het behandelplan:

  • Dieptereiniging – Tijdens een reinigende gezichtsbehandeling ligt de nadruk op het grondig reinigen van de huid. Puistjes en mee-eters worden ingeprikt met een steriel naaldje en uitgedrukt. Daarnaast wordt er een reinigend masker aangebracht en een huidverzorgende crème.
  • Peeling – De peelings van Dermaquest, Enerpeel en Inspira Cosmetics bevatten specifieke werkstoffen en zuren. Deze werken ontstekingsremmend en gaan puistjes en mee-eters tegen.  
  • Microneedling met de Dermapen – Acnélittekens kunnen goed behandeld worden door middel van microneedling. De huidstructuur en egaliteit van de huid wordt hierdoor zichtbaar verbeterd waardoor littekens verminderen.
  • DERMADROP TDA Proderm – Bestrijdt onzuiverheden en ontstekingen van de huid. Heeft een antibacteriële werking en helpt het huidbeeld te verbeteren. Geschikt voor een vette huid en bij huidproblemen zoals acné, bacteriële infectie of schimmelinfectie.

 

Vergoeding zorgverzekering

Schoonheidssalon Beauty by Design werkt volgens de regels van de ANBOS en is in het bezit van de specialisatie Acné, waardoor vergoeding via de zorgverzekering mogelijk is. Afhankelijk van jouw polis kan deze behandeling worden vergoed door de zorgverzekering. De acnébehandeling wordt bij de meeste zorgverzekeringen wel vergoed.

Twijfel je of dat ook voor jouw geldt? In de polisvoorwaarden kun je zien of je hiervoor in aanmerking komt.