Couperose behandeling – Coagulatie – Fibromen / Steelwratjes

Behandeling

Coagulatie van couperose, fibromen en steelwratje

Wat is coagulatie?

Coagulatie is een behandeltechniek waarbij door medisch schoonheidsspecialiste Sandra de Raat goedaardige huidaandoeningen worden weggebrand. Wanneer de huidafwijking geschikt is om met coagulatie te verwijderen, wordt de te behandelen plek ontsmet. Het lichaam wordt geaard met een handelektrode in verband met elektrische geleiding. Vervolgens wordt met een naaldhouder met klein wegwerpnaaldje dat verbonden is met het coagulatieapparaat, de huidoneffenheden weg- of dichtgebrand.

Tijdens de behandeling van couperose gaat met een klein wegwerp naaldje oppervlakkig de huid in. Het naaldje wordt warm, waardoor de eiwitten in het bloedvaatje oplossen, het bloed stolt en het couperosevaatje trekt weg. Bij steelwratjes en fibromen verdampt/ verzeept het weefsel, waardoor er een klein oppervlakkig “schaafwondje” overblijft. Dit geneest ook als zodanig. Bij coaguleren van fibromen of steelwratjes in het gelaat geneest dit meestal volledig binnen 10 dagen, op ancere plekken van het lichaam kan het soms drie weken duren.

 

Voor wie is coagulatie geschikt?

Huidaandoeningen die voor coagulatie in aanmerking komen zijn couperose, spider naevi, bloedblaasjes (bloedblaartjes), fibromen, en steelwratjes.

Couperose (teleangiëctasieën), spider naevi en bloedblaartjes (bloedblaasjes) zijn rode verwijde bloedvaatjes. Met coagulatie wordt met een heel fijn wegwerp naaldje het bloedvaatje dichtgebrand. Na de behandeling van couperose kan de huid enige tijd rood zien en er zouden kleine puntkorstjes ontstaan. 

Steelwratjes en fibromen zijn goedaardige huidaangroeisels en komen veel voor op het gezicht, in de hals en onder de oksels en borsten. Bij coagulatie wordt het steeltje doorgebrand, waardoor het steelwratje of fibroom vanzelf loskomt van de huid. Na de behandeling kan een klein korstje ontstaan dat er na een aantal dagen vanzelf af valt.

 

Nazorg

Het is verstandig de kleine wondjes een aantal dagen met Aloë Vera gel te kalmeren. Vermijd het zwembad of de sauna. Het is verstanding om de behandelde huid gedurende tenminste 6 weken na de coagulatiebehandeling niet bloot te stellen aan fel zonlicht of zonnebank. Bij behandeling van couperose, moet men bovendien rekening houden met de eerste 24 uur sterke doorbloeding te vermijden, dus beperk het gebruik van koffie, alcohol, aspirine en niet te fanatiek sporten.

 

Prijs behandeling

Vanaf 10 minuten € 33,50

 

Advies

Bij alle behandelingen geldt dat onderhoud nodig is. Er kan dan ook niet worden voorkomen dat er in de toekomst nieuwe couperosevaatjes, fibromen of steelwratjes zichtbaar worden. Aan de hand van een aantal leefregels kan je wel de kans hierop verkleinen. Zo is het verstandig om zonblootstelling te voorkomen, moet je de huid goed beschermen tegen warmte/koude verschillen (vooral in de winter), is een saunabezoek niet aan te bevelen, en vergroot roken de kans op nieuwe couperose vaatjes.

 

Afspraak maken

Wil je meer informatie? Of alvast een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met Beauty by Design.