Elektrisch ontharen

Behandeling

Elektrisch Ontharen

Iedere vrouw heeft haren op het gezicht. Meestal zijn ze dun en licht van kleur en daardoor nauwelijks te zien. Sommige vrouwen, en dat zijn er echt veel meer dan je denkt, krijgen dikke, stugge, zichtbare haren op bovenlip, kin, hals en wangen. Dunne, lichte of grijze beharing op het gezicht, zoals bijvoorbeeld op de bovenlip of kin, kan bij schoonheidssalon Beauty by Design goed behandeld worden middels elektrische ontharen.

 

Oorzaak ongewenste haargroei

Er zijn twee verschillende vormen van overbeharing: hypertrichose en hirsutisme. Meestal komen ze afzonderlijk voor, maar soms ook gecombineerd.

Hypertrichose

is een overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al meer haargroei plaats vind. Haren op de armen, benen en romp kunnen langer worden en in aantal toenemen. Hypertrichose kan bij mannen als bij vrouwen voorkomen, en ontstaat meestal in de puberteit.

Hirsutisme

kan bij vrouwen voorkomen waarbij de haargroei toeneemt op plaatsen waarbij normaal gesproken alleen mannen haren ontwikkelen. Er ontstaat hier dan veel en dikker haar terwijl er normaal gesproken donsharen moeten zitten zoals: op de bovenlip, op de wangen of kin en hals, rond de tepel, op de borst en de rug. Vaak is op de rest van het lichaam de haargroei meer dan “normaal”.

 

Hoe gaat de elektrische epilatie behandeling in zijn werk?

Medisch Schoonheidsspecialiste Sandra de Raat kan je helpen bij het definitief verwijderen van deze ongewenste haren. Toch moet je er altijd rekening mee houden dat er na verloop van tijd weer nieuwe haren kunnen groeien.

Bij elektrische ontharen wordt met een dun naaldje het haarzakje verwarmd, waardoor de stamcellen die verantwoordelijk zijn voor de groei van de haren, beschadigd raken en de ontwikkeling van nieuwe haren afneemt. Het haartje wordt vervolgens met een pincet verwijderd en de huid wordt met een kalmerende gel bedekt. Na een aantal behandelingen verdwijnt het haartje permanent. En na iedere behandeling wordt het haartje al dunner en zwakker.

Donkere haren, haren zonder pigment, zoals blonde en grijze haren, zijn goed te behandelen de methode elektrische ontharen.

 

Vergoeding zorgverzekering

Als je aanvullend verzekerd bent kan de behandeling afhankelijk van jouw zorgpakket geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Dit is afhankelijk van een aanvullend verzekeringspakket. Vraag jouw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

 

Afspraak maken

Voor meer vragen over elektrisch ontharen neem dan gerust contact op met mij via de contactpagina of maak een afspraak.