Doffe grauwe huid

Huidproblemen en oplossingen

Vale, doffe of grauwe huid

Na de feestdagen is het helemaal niet gek als je hier last van hebt; een doffe en vale teint. Je hebt door alle drukte, gebrek aan voldoende rust, wellicht een borreltje en oliebolletje teveel, een vermoeide huid als resultaat gekregen.

 

Een vermoeide huid, heb ik dat ook?

Vooral vrouwen zijn gevoelig voor een vermoeide huid, aangezien onze huid dunner is dan die van mannen. Een vermoeide huid herken je aan

  • Donkere kringen onder de ogen
  • een grauwe kleur
  • een onrustige huid

 

Hoe ontstaat een vermoeide huid?

Een vermoeide huid kan ontstaan door stress, te weinig nachtrust, minder gezond eten en alcohol. Deze factoren maken de huid dun, onrustig en droog. De barrièrefunctie wordt zwakker, waardoor ontstekingen zoals couperose en acne kunnen verergeren.

De huid raakt minder doorbloed en essentiële stoffen kunnen nog maar nauwelijks de huid bereiken.

Wanneer we een te veel van bovenstaande factoren ervaren, zie je dit eigenlijk altijd wel terug aan de huid. De huid is daarmee een belangrijke graadmeter voor de gezondheid van het lichaam. Op de lange termijn zorgen een slechte leefstijl en te weinig slaap voor een versnelde huidveroudering.

 

Hoe laat je een vale, doffe of grauwe huid weer stralen?

Met de juiste behandeling kun jij je huid weer laten stralen. Het is mogelijk ieder kwartaal je te helpen met een check-up en passend advies voor het seizoen en jouw huid.

Zelf kun je ook wat doen tegen je vale, doffe of grauwe huid. Voeg 1 á 2 keer per week een passende peeling en masker toe aan je beauty-routine.

Tip: dit kun je gewoon in 15 minuten doen terwijl je je tanden poetst en doucht! Doe dit ‘s ochtends als je er overdag stralend uit wil zien. Als je dit ‘s avonds doet dan kan je huid ‘s nachts in alle rust de voedingsstoffen goed opnemen.

 

Wat is het resultaat van een behandeling?

Een goede behandeling van een vale, grauwe of doffe huid zorgt voor een stralende huid die beter aanvoelt. Je huid wordt minder vochtarm, soepeler en beter van teint. Je zult weer stralen, ook zonder make-up!

 

Heb je last van een vale, doffe of grauwe huid?

Dit is natuurlijk niet prettig. Het is mogelijk om de vale, doffe of grauwe huid te herstellen. Niet alleen van buitenaf, maar ook van binnenuit voor het beste resultaat!

 

Afspraak maken

Wil je meer informatie over een doffe grauwe huid? Of alvast een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met Beauty by Design. 

 

Geschikte behandelingen en meer informatie