Fibromen / steelwratjes

Huidproblemen en oplossingen

Fibromen – Steelwratjes

Fibromen, ook wel bekend als steelwratjes, zijn kleine goedaardige gezwellen van het bindweefsel. Fibromen kunnen erg verheven zijn; dit soort fibromen kun je vaak vast pakken en noemen we gesteelde fibromen. Andere fibromen zijn juist weer wat vlakker, deze liggen oppervlakkig op de huid. Fibromen voelen vezelig aan en komen voor bij 1 op de 4 mensen. In veel gevallen komen ze in meerdere aantallen voor en als men ouder wordt neemt dit aantal vaak toe. Ze komen het meeste voor in huidplooien zoals; in de oksels, de hals, in de liezen en bij vrouwen onder de borsten. Fibromen zijn niet kwaadaardig en kunnen behandeld worden als ze cosmetisch storend zijn.

 

Fibromen behandelen

Fibromen zijn gemakkelijk te behandelen middels coagulatie. Dit betekent dat het fibroom middels een elektrische stroom wordt verwarmd. De wat meer verheven fibromen kunnen we bij de kern behandelen, waarna die tijdens de behandeling al loslaat van de huid. Bij vlakke fibromen verwarmen we het fibroom zelf, totdat we de kern hebben bereikt. Bij beide soorten fibromen ontstaat er in de dagen na de behandeling een korstje op het fibroom of op de plaatst waar het gesteelde fibroom heeft gezeten. Dit korstje valt vanzelf van de huid als de onderliggende huid is genezen. Soms zijn er meer behandelingen nodig om fibromen volledig te laten verdwijnen.

 

Na de behandeling

Na het verwijderen van de steelwratjes komt er op de plek een nieuw stukje huid. Deze mag de eerste tijd niet blootgesteld worden aan zonlicht. Het is verstandig de kleine wondjes een aantal dagen met Aloë Vera gel te kalmeren. De kleur trekt langzaam bij en de huid zal weer volledig herstellen.

 

Afspraak maken

Voor meer vragen over het verwijderen van fibromen / steelwratjes neem dan gerust vrijblijvend contact op met mij via de contactpagina.

 

Geschikte behandelingen en meer informatie