Gerstekorrels / milia

Huidproblemen en oplossingen

Gerstekorrels / Milia

Een gerstekorrel (milium) is een goedaardig, wit bultje dat bestaat uit hard geworden talg. Dit kleine, witte korreltje bevindt zich in een talg- of zweetklier. Meestal zitten millia in het gezicht, vooral in de omgeving van de ogen. Ze zijn het gevolg van vochtgebrek en een te sterke verhoorning van de huid. Gerstekorrels verdwijnen in de meeste gevallen niet vanzelf. Bij Schoonheidssalon Beauty by Design kunnen milia’s steriel en eenvoudig worden verwijderd zonder littekenvorming.

 

Hoe ontstaat een gerstekorrel?

Een gerstekorrel ontstaat meestal door afsluiting van de uitgang van een haarzakje of zweetkliertje. Onder de afsluiting ontstaat een kleine, bolronde cyste gevuld met witte hoornschilfers. Ook kunnen gerstekorrels ontstaan na een oppervlakkige beschadiging van de huid, dan zijn meestal de zweetkliertjes verstopt. Huidbeschadigingen waarna gerstekorrels kunnen voorkomen, zijn brandwonden, blaren of schaafwonden.

 

Hoe worden gerstekorrels verwijderd?

Voor de behandeling wordt de gerstekorrel en de huid eromheen steriel. Daarna wordt er een kleine inkerving in de huid waar de milium onder zit. Dit voelt als een klein prikje. Vervolgens duwt Medisch schoonheidsspecialiste Sandra de Raat de gerstekorrel door de opening uit de huid. De huid kan daarna een beetje bloeden, maar dit stopt vanzelf na korte tijd. Het weghalen van een milium duurt een paar minuten.

Een huid met gerstekorrels is vaak vochtarm, de huid zal dan ook gehydrateerd moeten worden.

Als er veel gerstekorrels zitten dan kunnen we er ook voor kiezen om middels coagulatie de gerstekorrels te verwijderen.

 

Heb je last van gerstekorrels?

Dit is natuurlijk niet prettig. Wij helpen je van je gerstekorrels af. Niet alleen van buitenaf, maar ook van binnenuit voor het beste resultaat!

 

Afspraak maken

Wil je meer informatie over het verwijderen van gerstekorrels? Of alvast een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met Beauty by Design. 

 

Geschikte behandelingen en meer informatie