Overbeharing

Huidproblemen en oplossingen

Overbeharing

Overbeharing kan op verschillende plaatsen op het gezicht en lichaam voorkomen en kan als zeer storend worden ervaren.

Het verwijderen van ongewenste haargroei kan door middel van hars of elektrisch ontharen door Medisch schoonheidsspecialiste Sandra de Raat.

 

Harsen

Harsen is het verwijderen van ongewenste haargroei op zowel het lichaam als het gezicht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hars dat wordt verwarmd. De warme, vloeibare hars wordt op de huid aangebracht en stolt direct. Nu zitten de haren in de hars vast en wordt de hars tegen de haargroeirichting in van de huid verwijderd. Hierdoor blijven de haartjes tussen de drie tot zes weken weg, dat verschilt per persoon.

Het voordeel van harsen ten opzichte van andere (tijdelijke) ontharingsmethodes is dat de haartjes met wortel en al verwijderd worden. Na gemiddeld drie tot acht weken komen de haartjes weer terug, maar zijn dan zachter en dunner dan voorheen.

 

Elektrische ontharen

Medisch Schoonheidsspecialiste Sandra de Raat kan je helpen bij het definitief verwijderen van deze ongewenste haren. Toch moet je er altijd rekening mee houden dat er na verloop van tijd weer nieuwe haren kunnen groeien.

Bij elektrische ontharen wordt met een dun naaldje het haarzakje verwarmd, waardoor de stamcellen die verantwoordelijk zijn voor de groei van de haren, beschadigd raken en de ontwikkeling van nieuwe haren afneemt. Het haartje wordt vervolgens met een pincet verwijderd en de huid wordt met een kalmerende gel bedekt. Na een aantal behandelingen verdwijnt het haartje permanent. En na iedere behandeling wordt het haartje al dunner en zwakker.

Donkere haren, haren zonder pigment, zoals blonde en grijze haren, zijn goed te behandelen de methode elektrische ontharen.

 

Vergoeding zorgverzekering

Als je aanvullend verzekerd bent kan de behandeling afhankelijk van jouw zorgpakket geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Dit is afhankelijk van een aanvullend verzekeringspakket. Vraag jouw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

 

Afspraak maken

Voor meer informatie en vragen over harsen en/of elektrisch ontharen neem dan gerust vrijblijvend contact op met mij via de contactpagina.

 

Geschikte behandelingen en meer informatie